Jeseň je u nás aj o pečení. Už neprekáža, že rúra vyhreje kuchyňu, že vzduch vonia škoricou, že nebudeme mať kocky na bruchu do plaviek.
Na perníkový koláč s jablkom potrebujete:
- 1 väčšie jablko
- pol hrnčeka cukru
- 1 vajce
- 1/4 hrnčeka oleja
- 2 lyžice perníkového korenia
- 1 hrnček múky
- 1 lyžičku kypriaceho prášku
bonus: pridala som hrsť čerstvých brusníc, lebo mi zostali v chladničke po Tomášovej chrípke
Ako na to:
- Jablko aj so šupkou nastrúhajte nahrubo na strúhadle. Pridajte cukor a vajce a vymiešajte.
- Pridajte olej, vymiešajte. Ak máte trošku suchšie jablko, pokojne pridajte aj trochu vody alebo minerálky. Následne prisypte naraz perníkové korenie, múku s kypriacim práškom a prípadne aj brusnice alebo nasekanú čokoládu.
- Koláč pečte v bochníkovej forme ale bo maličkom plechu na 180 stupňov asi 30 minút. To, či je upečený, zistite špáradlovým testom.
Žiadne komentáre