Recepty

RECEPT Cheesecake s jahodami

Efektný cheesecake, ktorý pripravíte aj bez váhy. Jahody môžete zameniť za akékoľvek ovocie.

Na sušienkový korpus potrebujete:

  • 200 gramov sušienok Lotus
  • 2 lyžice masla

Na plnku potrebujete:

  • 500 gramov jemného odtučneného tvarohu
  • pol hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 domáce vajíčka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • hrsť jahôd + zvyšok na ozdobu podľa potreby

Postup:

  1. V sekáčiku rozmixujte keksíky na prach. Pripravte si okrúhlu formu na tortu. Keksíky nasypte do formy a rovnomerne uhlaďte. Maslo nakrájajte na maličké kúsky a porozhadzujte po keksíkoch. Vložte do rúry, ktorá sa vám momentálne vyhrieva na 180 stupňov a 3 minútky nechajte maslo roztopiť.
  2. Medzitým si pripravte náplň zmiešaním všetkých surovín na hladkú hmotu – hrsť jahôd nakrájajte na maličké kúsky a pridajte do tvarohovej hmoty. Tú vylejte na keksíky a pečte asi 45 minút.
  3. Po upečení je cheesecake ešte trošku trasľavý v strede, no okraje sú mierne ružové. Ozdobte zvyšnými jahodami a konzumujte po troch hodinách v chladničke.

Skús aj toto

Žiadne komentáre

    Tvoj text