Efektný cheesecake, ktorý pripravíte aj bez váhy. Jahody môžete zameniť za akékoľvek ovocie.
Na sušienkový korpus potrebujete:
- 200 gramov sušienok Lotus
- 2 lyžice masla
Na plnku potrebujete:
- 500 gramov jemného odtučneného tvarohu
- pol hrnčeka kryštálového cukru
- 2 domáce vajíčka
- 1 balíček vanilkového cukru
- hrsť jahôd + zvyšok na ozdobu podľa potreby
Postup:
- V sekáčiku rozmixujte keksíky na prach. Pripravte si okrúhlu formu na tortu. Keksíky nasypte do formy a rovnomerne uhlaďte. Maslo nakrájajte na maličké kúsky a porozhadzujte po keksíkoch. Vložte do rúry, ktorá sa vám momentálne vyhrieva na 180 stupňov a 3 minútky nechajte maslo roztopiť.
- Medzitým si pripravte náplň zmiešaním všetkých surovín na hladkú hmotu – hrsť jahôd nakrájajte na maličké kúsky a pridajte do tvarohovej hmoty. Tú vylejte na keksíky a pečte asi 45 minút.
- Po upečení je cheesecake ešte trošku trasľavý v strede, no okraje sú mierne ružové. Ozdobte zvyšnými jahodami a konzumujte po troch hodinách v chladničke.
Žiadne komentáre