Tak toto je pecka. Ľahké piškótové cesto, dvojfarebný krém a maliny. Vyskúšajte si pripraviť poschodovú tortu aj doma, nie je to nič zložité.
Na poschodovú piškótovú tortu s mascarpone krémom potrebujete:
- 4 domáce vajíčka
- 100 gramov cukru
- 100 gramov polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
Na krémy:
Čokoládový krém:
- 120 gramov mascarpone
- 250 gramov jemného tvarohu
- štvrť hrnčeka kryštálového cukru
- 40 gramov horkej čokolády
- 2 lyžice kokosového oleja
Vanilkový krém:
- 120 gramov mascarpone
- 250 gramov jemného tvarohu
- 1 vanilkový cukor
- pol hrnčeka kryštálového cukru
Postup:
- Tortu pečiem v maličkej okrúhlej forme. Preto si suroviny rozdelím na polovicu a upečiem 2 korpusy. Každý ešte rozdelím na polovicu. Mám tak štvorposchodovú tortu upečenú iba zo štyroch vajíčok.
- Oddeľte žĺtka a bielky. Z bielkov a polovice cukru ušľahajte tuhý sneh. Zo žĺtkov a druhej polovice cukru zase svetlú vajíčkovú penu. Sneh opatrne primiešajte k žĺtkovej pene, pridajte vanilkáč a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Úplne zľahka premiešajte a vylejte do formy vystlanej papierom na pečenie.
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. To, či je torta upečená, zistíte tak, že do nej zapichnete špáradlo. Ak ho vytiahnete čisté, cesto je upečené.
- Korpusy nechajte vychladnúť a následne opatrne stiahnite papier na pečenie. Rozkrojte ich pomocou nite na polovicu. Ak neviete, ako na to, pozrite si video:
Následne si pripravte oba krémy zmiešaním všetkých surovín (čokoládu rozpustite nad parou s kokosovým olejom). Korpusy bohato potrite krémom, nechajte si iba trochu na boky a na vrchnú časť torty. Ozdobte ovocím a šup do chladničky.
Žiadne komentáre