Recepty

RECEPT Poschodová piškótová torta s čokoládovým mascarpone krémom

Tak toto je pecka. Ľahké piškótové cesto, dvojfarebný krém a maliny. Vyskúšajte si pripraviť poschodovú tortu aj doma, nie je to nič zložité.

Na poschodovú piškótovú tortu s mascarpone krémom potrebujete:

  • 4 domáce vajíčka
  • 100 gramov cukru
  • 100 gramov polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva

Piškótová torta

Na krémy:

Čokoládový krém:

  • 120 gramov mascarpone
  • 250 gramov jemného tvarohu
  • štvrť hrnčeka kryštálového cukru
  • 40 gramov horkej čokolády
  • 2 lyžice kokosového oleja

Vanilkový krém:

  • 120 gramov mascarpone
  • 250 gramov jemného tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • pol hrnčeka kryštálového cukru

Piškótová torta

Postup:

  1. Tortu pečiem v maličkej okrúhlej forme. Preto si suroviny rozdelím na polovicu a upečiem 2 korpusy. Každý ešte rozdelím na polovicu. Mám tak štvorposchodovú tortu upečenú iba zo štyroch vajíčok.
  2. Oddeľte žĺtka a bielky. Z bielkov a polovice cukru ušľahajte tuhý sneh. Zo žĺtkov a druhej polovice cukru zase svetlú vajíčkovú penu. Sneh opatrne primiešajte k žĺtkovej pene, pridajte vanilkáč a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Úplne zľahka premiešajte a vylejte do formy vystlanej papierom na pečenie.
  3. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. To, či je torta upečená, zistíte tak, že do nej zapichnete špáradlo. Ak ho vytiahnete čisté, cesto je upečené.
  4. Korpusy nechajte vychladnúť a následne opatrne stiahnite papier na pečenie. Rozkrojte ich pomocou nite na polovicu. Ak neviete, ako na to, pozrite si video:

 

Následne si pripravte oba krémy zmiešaním všetkých surovín (čokoládu rozpustite nad parou s kokosovým olejom). Korpusy bohato potrite krémom, nechajte si iba trochu na boky a na vrchnú časť torty. Ozdobte ovocím a šup do chladničky.

Dobrý tip: Moja babička ešte korpus pred potretím plnkou pokvapká troškou rumu. Vyskúšajte.

Skús aj toto

Žiadne komentáre

    Tvoj text