Recepty

RECEPT Slávnostný Lotus cheesecake so slaným karamelom

Máte chuť na niečo výnimočné, slávnostné, no zároveň potrebu stále zostať pri cheseecaku? Vyskúšajte lotus cheesecake so slaným karamelom.

Na Lotus cheesecake so slaným karamelom potrebujete:

Korpus:

  • pol balíčka Lotus keksov
  • 2 lyžice masla

Plnka:

  • 750 gramov jemného tvarohu
  • 2 vajíčka
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • pol hrnčeka cukru
  • lyžica Lotus nátierky (nemusí byť)

Poleva: 

  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • väčšia štipka soli
  • 20 ml šľahačkovej smotany (len taká troška)

Postup:

  1. Keksy s maslom rozsekajte v sekáčiku, natlačte do formy a na dve minutky dajte do rúry. (Kým sa vám vyhrieva na 180 stupňov, pri ktorých budete piecť cheesecake). Vyberte a odložte bokom.
  2. Ingrediencie na plnku vymiešajte, vylejte na predpečený korpus a pečte v rúre 35 až 40 minút – stred bude ešte trasľavý, kraje pevné a mierne naružovelé. Odložte vychladiť.
  3. Medzitým si z cukru pripravte karamel – teda, opražte cukor v panvici a počkajte, kým sa rozpustí, pridajte soľ, šľahačkovú smotanu, vymiešajte do rozpustenia na miernom plameni a keď to bude, vylejte na cheesecake.
  4. Pokojne to nechajte trochu stuhnúť, nech vám to nestečie po stranách koláča.

Skús aj toto

Žiadne komentáre

    Tvoj text