Máte chuť na niečo výnimočné, slávnostné, no zároveň potrebu stále zostať pri cheseecaku? Vyskúšajte lotus cheesecake so slaným karamelom.
Na Lotus cheesecake so slaným karamelom potrebujete:
Korpus:
- pol balíčka Lotus keksov
- 2 lyžice masla
Plnka:
- 750 gramov jemného tvarohu
- 2 vajíčka
- 100 ml šľahačkovej smotany
- pol hrnčeka cukru
- lyžica Lotus nátierky (nemusí byť)
Poleva:
- 3 lyžice kryštálového cukru
- väčšia štipka soli
- 20 ml šľahačkovej smotany (len taká troška)
Postup:
- Keksy s maslom rozsekajte v sekáčiku, natlačte do formy a na dve minutky dajte do rúry. (Kým sa vám vyhrieva na 180 stupňov, pri ktorých budete piecť cheesecake). Vyberte a odložte bokom.
- Ingrediencie na plnku vymiešajte, vylejte na predpečený korpus a pečte v rúre 35 až 40 minút – stred bude ešte trasľavý, kraje pevné a mierne naružovelé. Odložte vychladiť.
- Medzitým si z cukru pripravte karamel – teda, opražte cukor v panvici a počkajte, kým sa rozpustí, pridajte soľ, šľahačkovú smotanu, vymiešajte do rozpustenia na miernom plameni a keď to bude, vylejte na cheesecake.
- Pokojne to nechajte trochu stuhnúť, nech vám to nestečie po stranách koláča.
Žiadne komentáre