Máte chuť na niečo nepečené, letné, ovocno-svieže? Prípadne hľadáte alternatívu pre vaše deti ku všetkým tým umelým termixom a pribináčikom? Pripravte im tento lahodný dezert – cukor môžete nahradiť aj niečím zdravším, podľa vašich chuťových preferencií.
Na domáci termix potrebujete:
- 500 gramov jemného tvarohu
- 250 gramov mascarpone
- 1 nesladený biely jogurt, ja používam Hollandiu
- 500 gramov jahôd
- 1 vanilkový struk
- 4 lyžice práškového cukru
- piškóty
Postup:
- Začnite aspoň 3 hodiny predtým, než chcete jogurt podávať či konzumovať. Vo väčšej miske zmiešajte tvaroh, mascarpone, jogurt, práškový cukor a vyškrabaný vanilkový struk.
- Na masle krátko opražte hrsť jahôd nakrájaných nadrobno, iba chvíľku, kým pustia šťavu.
- Do misky poukladajte piškóty, pridajte lyžicu pražených jahôd, následne termix a vrch ozdobte čerstvými jahodami a rozpustenou čokoládou.
- Odložte do chladničky a nechajte sthunúť aspoň 3 hodiny. Ideálne do druhého dňa, aby piškóty zmäkli.
Žiadne komentáre