Tradično-netradičná. Taká je jedna z mojich najobľúbenejších báboviek. Jemná chuť nemletého maku a vôňa rumu spolu s jednoduchým postupom robia z tohto koláča náš častý nedeľný dezert. Vyskúšajte ho tiež.
Na makovú bábovku s rumom potrebujete:
- 2 domáce vajíčka
- 100 gramov práškového cukru
- 90 ml mlieka
- 100 ml oleja
- pár kvapiek rumu
- hrsť nemletého maku
- 100 gramov polohrubej múky a pol balíčka kypriaceho prášku
Postup:
- Vajíčka vyšľahajte s cukrom. Pridajte všetko tekuté a nakoniec mak a múku s primiešaným práškom do pečiva. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov vo vymastenej rúre vysypanej múkou prikryté alobalom asi 20 minút. Následne odstráňte alobal a dopekajte – to, či je bábovka hotová, zistíte tak, že do nej zapichnete špajdľu. Ak ju vytiahnete čistú, bábovku vyberte z rúry a nechajte ešte vo forme dôkladne vychladnúť.
Dobrý tip:
Aby sa vám ľahko vyklopila, opatrne nožom na maslo oddeľte okraje a stred, následne formu schlaďte utierkou namočenou v ľadovej vode a šup. Bábovka vypadne na podnos sama.
Za krásne fotky ďakujem Tomášovi.
Žiadne komentáre