Recepty

RECEPT Maková bábovka s rumom

Tradično-netradičná. Taká je jedna z mojich najobľúbenejších báboviek. Jemná chuť nemletého maku a vôňa rumu spolu s jednoduchým postupom robia z tohto koláča náš častý nedeľný dezert. Vyskúšajte ho tiež.

Na makovú bábovku s rumom potrebujete:

  • 2 domáce vajíčka
  • 100 gramov práškového cukru
  • 90 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • pár kvapiek rumu
  • hrsť nemletého maku
  • 100 gramov polohrubej múky a pol balíčka kypriaceho prášku

Babovka

Postup:

  1. Vajíčka vyšľahajte s cukrom. Pridajte všetko tekuté a nakoniec mak a múku s primiešaným práškom do pečiva. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov vo vymastenej rúre vysypanej múkou prikryté alobalom asi 20 minút. Následne odstráňte alobal a dopekajte – to, či je bábovka hotová, zistíte tak, že do nej zapichnete špajdľu. Ak ju vytiahnete čistú, bábovku vyberte z rúry a nechajte ešte vo forme dôkladne vychladnúť.

Dobrý tip:

Aby sa vám ľahko vyklopila, opatrne nožom na maslo oddeľte okraje a stred, následne formu schlaďte utierkou namočenou v ľadovej vode a šup. Bábovka vypadne na podnos sama.

Za krásne fotky ďakujem Tomášovi.

Skús aj toto

Žiadne komentáre

    Tvoj text