Nemám rada hrozienka a Tomáš sa ma stále snaží presvedčiť, že mám zmeniť názor. Vraj bez nich bábovka nie je ono. Stále však odolávam, a tak miesto hrozienok v tomto (jeho!) koláči zaujali sušené brusnice a slivky.
Na orechový chlebík potrebujete:
- 300 gramov hladkej múky
- pol balíčka prášku do pečiva
- štipku soli
- 1 vajce
- 200 ml plnotučného mlieka
- 150 g kryštálového cukru
- 90 gramov posekaných vlašských orechov
- hrsť sušených brusníc
- hrsť nakrájaných sušených sliviek
Postup:
Múku zmiešajte s práškom do pečiva a soľou. V druhej mise zmiešajte mlieko, cukor a vajíčka. Tekutú zmes prilejte do sypkej, pridajte orechy a sušené ovocie. Vylejte do formy na chlebík, ktorú ste predtým vytreli maslom a vysypali múkou. Pečte asi 40 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov.
Žiadne komentáre